Sminkskola för jobbet del 1



Det första som man ska tänka på för en bra make up är hudvård. En frisk hy är alltid lättare att jobba med.
Man har förhoppningsvis lite koll på vad man har för hudtyp, och köp produkter därefter. Jag brukar prova nyheter, eller produkter jag inte provat än. Men alltid efter min hudtyp. Jag är ganska torr och har känslig hy. Blir lätt röd och det kliar lätt, speciellt runt ögonen.
Just nu använder jag Oriflames serie med grape. Jag med min torra hud tar ganska mycket kräm, om det skulle vara för mycket torkar jag bort överflödet med en bomullsrondell.



Att använda ansiktsmask är ett stort plus, eller nästan ett måste. Två gånger i veckan.
Jag använder även titt som tätt tabletterna från Lush.



Jag scrubbar ansiktet tre gånger i veckan med en produkt från Trucco som håller på att utgå och jag vet inte vad jag ska ta mig till när den försvinner.



Jag har egentligen aldrig haft några större problem med min hy. Det är eksemet runt ögonen som ibland kan ställa till det. Men jag tror inte det beror på några kosmetiska produkter, utan på väderomslag, och det är ju svårt att påverka!!

Snart kommer underlagsdelen!




Yes sis!

Visst har jag beställt från Oriflame, men removern var restnoterad, så det kommer inte denna gång.
Men jag är ortoligt sugen på det andra. Hittade tex puffar, som jag letat så länge efter!! Superbilligt och kanon!!
Hoppas bara att det kommer snart kan inte vänta!

Andra saker jag beställt från Oriflame var gloss (som vann pris i Cosmopolitan Beuty Awards), en spray att spreja på kudden för att lättare somna, några klatschiga läppstift, goda deos, med mango och yoghurt, lite cocosprodukter som doftar sommar!!!

Nu blir det tedrickande och lackning av naglar. Chockrosa?!


Det kliar!!!

Mina ögon har hamnat i en dålig fas. Huden runt om har svullnat upp, det är rött och det är torrt. Det kliar något fruktansvärt!
Jag har givetivis inte sminkat mig idag, det skulle nog inte gå och få på ens. Jag har bara smörjt mig med min älsklingskräm. Elocon.
ska inte användas runt ögon, men det var det enda läkaren kunde göra för mig, och sedan ett par år tillbaka har jag alltid Elocon hemma och det är det enda som hjälper!


Jobbrelaterat

Mina kollegor gillar smink som jag, men säger att dom inget kan.
Så jag tänkte skapa en ny kategori.
Sminkskola för jobbet.



Oriflame

Tänker beställa lite från Oriflame. Men kan inte riktigt bestämma vad jag ska ha! Det finns så mycket!!


Latmask

Jag har köpt de senaste läkerol. Läkerol 100 years Licorice Watermelon och Läkerol 100 years Licorice Persimon. Men jag hittar inga bilder på nätet och jag orkar inte fota just nu, så någon bild blir det inte. Alla har säkert sett dom iallafall.
Jag har bara hunnit prova persimonsmaken, och den var väldigt god! Äter egentligen inte så mycket halstabletter, eller halsgodisar... Men nyheter är ju alltid nyheter och det vill jag alltid ha!

Och jag återkommer med foto!

Flytande mineral

Köpte för ett tag sen den nya flytande mineralfoundationen från maybelline. När jag provade den i bilen på vägen hem tyckte jag att den såg mörk ut, trots att jag tagit den ljusaste nyansen. När jag kom hem och provade den på ansiktet upplevde jag den absolut inte som för mörk, utan den var kanon. Likaså när jag provade den i bilen tyckte jag att den verkade dryg, något den inte direkt är när man ska ha den på ansiktet.
Det står på förpackningen att man ska "dot". Så jag har "dottat" hela veckan. Jag tycker den funkar super. Den sitter, det har ju varit lite taskigt väder, ibland har det nästan snöat, och den håller för det. Jag blir inte det och inte blank, och min hy känns bra. Det är säkert inte en riktig mineralfoundation, utan innehåller massor av andra produkter än bara mineraler, men det känns lite nyttigare att anvnda den, än en gammal pannkakskräm.
Jag har inte provat några mineralfondations i flytande form tidigare, så jag har egentligen inget att jämföra med, men det känns bra.
Det som kan kännas lite klyvigt är att lägga en icke mineral primer, och sen mineralbas och sedan lägga rogue som inte heller är mineral. Då kanske man tappar halva effekten.




Hanna ger:

Det låter väldigt mycket!

Sova borta har aldrig varit min grej. Speciellt inte när det droppar, knakar, susar och allmänt låter mycket.
Och det gör det här.
Kanske tur att man tog med sig mobila bredbandet, och kan sitta och sufra och blogga om meningslösa saker halva natten!
Vad kan man börja med? Meningslöst? Nej, mitt liv är fullt av mening. Låt mig börja med Maybellines mineralfoundations!


Guten morgen!

Shit, ramlade omkull i sängen och somnade på fem sekunder i går! Jag undra om jag ens hann säga god natt?!

 

Dagens nyheter

1. Lancomes vibrations mascara (yippi och dubbeljippi så glad jag blev)
2. Ramlösa Mango. (Ligger på kylning i kylskåpet)
3. Aussie´s 3 minuters inpackning (nyhet för mig)


Kommer inte in!!

Isch, jag kommer inte in på översikt på blogg.se. Kan inte se kommentarer. Som jag brukar få så många...
Annars? Jo tack, man vet att man lever.

Ett korthållare

Hrm, köpte en dålig sak idag. Som jag trodde skulle vara jättebra.
Eftersom har har fått en WeeKeep, tänkte jag skippa plånboken, och köra med korthållare.
Gick till Designtorget och köpte den första jag såg. Billig, 25 pix. Bra!
När jag kom hem märkte jag varför den var billig. Det får bara plats ett kort! Den är så dålig så den inte ens är värd ett kort! jag menar foto...


Ny tidning

Vi får en tidning till jobbet som inte är bra för mig. Där står det om nyheter. Och jag köper allt! Nästan iallafall.
Idag stod det om Stimorol, nya jucier... Egentligen tror jag knappt att tuggummina var nya, utan bara nya förpackning, men jag vill ändå ha!


TeamWork

Idag har jag lekt bilmekaniker. Med Bigge. Han sa vad jag skulle göra för att få loss lampan, och jag skruvade. Lampan byttes med en fantastiskt teamwork. Svart om händerna , och kall!! Gott att göra småsaker tillsammans. Som att byta halvljus. (eller vad det nu heter, jag skrev att jag lekt bilmekaniker!)



bild från smartbutik.se

Svårlackat

Jag och syrran köpte snyggaste nagellacket. Har provmålat idag, men oj vad svårlackat det var. Blev ojämnt och ränder. la sig nere vid nagelbanden.
Men det är så snyggt så det får vara kvar, och jag får öva tills jag kan lacka det bra!

Nya Läkerol med!


Dumlestjärnor

Hittade nytt Dumlegodis på macken! Skulle vara tre smaker, men jag kände knappt någon skillnad! Möjligtvis konsistensskilland. Men Dumle är ju alltid Dumle. Och Dumble är gott!


Maybelline

Sprang till Lindex för att införskaffa de nya produkterna från Maybelline. Kunde inte behärska mig, utan köpa två! En flytande founation och en foundationspuder.
Provade i bilen på vägen hem, är man nyfiken så är man. Den flytande är nog lite mörkt, men man blir väl förhoppningsvis lite brunare snart. Nu när våren (nästan) är på väg!


Så mycket nytt, så lite tid!

Wow, har funnit massor av nyheter!
Och jag vill blogga om allt! Nu.
Men så vill jag kolla på tv, käka lunch, läsa bok, kolla andra bloggar, fota... Ja, det finns för mycket att göra. Och för lite tid.

Måste ha!!

Kolla! Bjooti har hittat Maybellines mineralfounadtion. På Lindex.
Jag åker meddetsamma!!

Äntligen tillbaka!

Har inte kunnat blogga på länge. Men nu har det lugnat sig lite, hoppas jag. Och då har jag tid att sitta mer framför datorn!

Bloggkoll

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0